Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wrvg/domains/rondevangoor.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Ronde van Goor met internationaal deelnemersveld

Ronde van Goor

Guus Caarels Wieler Memorial

Get Adobe Flash player

Nacht van Goor: Zaterdag 1 september 2018

Ronde van Goor met internationaal deelnemersveld

Nieuws wielerronde 2013Het deelnemersveld van de Ronde van Goor heeft zaterdag een internationaal karakter. Bij de vrouwen komen vijf rensters uit het buitenland aan de start. Dat zijn de Tsjechische rensters Denisa Bartosova, Tereza Gargelova, Cherly van der Linde uit Aruba, de Amerikaanse Mary Maroon en de Schotse Eileen Roe. De laatste rijdt voor het professionele Britse topteam Wiggle-Honda en werd een week geleden nog tweede in Markelo. Ze komt in Goor vol ambitie aan de start. “Dit jaar heb ik in Groot-Brittannië al heel wat keren op het podium gestaan, maar nog niet op de hoogste trede. Dat hoop ik in Goor wel te doen”, aldus Roe in een interview op de site van de VIRO Criterium Cup Twente.

De Ronde van Goor gaat om 17.00 uur van start met een jeugdloop over 1,1 kilometer. Daarbij eindigt Reggehof- en Muziekschooldirecteur Ruut te Velthuis zijn marathon, de RuutRun. Die eerste loop is voor kinderen tot en met tien jaar. Vervolgens is er om 17.15 uur een jeugdloop voor kinderen van tien t/m elf jaar. Inschrijven is ter plekke nog mogelijk. Tot nu toe hebben al ongeveer dertig kinderen zich aangemeld.

Wielerprogramma
Na de jeugdlopen gaat om 18.00 uur het wielerprogramma van start met de koers voor elite, beloften en amateur vrouwen. Zij rijden een wedstrijd over 50 kilometer en hun koers is de finalewedstrijd in de VIRO Criterium Cup Twente. Om 19.30 uur starten de elite, beloften en amateur mannen voor een wedstrijd over 80 kilometer. Voor hen is het de vierde van in totaal vijf wedstrijden in de VIRO Criterium Cup Twente. Bij de vrouwen is Bo Grievink de Goorse deelneemster en bij de mannen komt Gorenaar Mathijs Boerrigter aan het vertrek.

Klik hier voor het deelnemersveld van de wedstrijden

 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.