Ronde van Goor

Guus Caarels Wieler Memorial

Get Adobe Flash player

Stamsnijder snelt naar winst in Ronde van Goor

“In Goor ga ik met de overwinning naar huis”. Dat waren de woorden van Bas Stamsnijder begin augustus na afloop van de Ronde van Zutphen waarin hij tweede werd. De wielrenner uit Enter hield zaterdagavond woord. Hij won de Ronde van Goor – Guus Caarels Wieler Memorial, één van de spektakelstukken tijdens de Nacht van Goor, door in de sprint van een kopgroep Bert Lip uit Hardenberg te verslaan. Thomas Rabou stond voor het tweede jaar op rij op het erepodium in Goor. Hij werd derde. Lip nam door zijn tweede plaats de leiding in het VIRO Criterium Cup Twente klassement over van René Nijhuis.

Eén van de grote aanjagers tijdens de elite/beloften/amateurs koers in Goor was thuisrijder Mathijs Boerrigter. Hij was initiatiefnemer van een groep van vijf renners die het peloton wist te dubbelen. Bij die kopgroep niet Stamsnijder en Lip. Zij maakten samen met Jasper Plender uit Almelo de oversteek en konden de rest van het deelnemersveld ook op een ronde achterstand zetten. Waar in de finale de rest van het peloton uit de wedstrijd werd genomen om de slotfase voor de acht koplopers zo eerlijk mogelijk te houden, bleek het niet echt meer mogelijk om weg te rijden. Stamsnijder zette daarop de sprint naar zijn had en won voor de tweede keer de Goorse wielerronde, nadat hij in 2010 al eens solo won.

Alles nog mogelijk in VIRO Criterium Cup Twente
Door zijn derde plaats bij de amateurs in de Ronde van Markelo en de tweede plek in Goor staat Bert Lip, met alleen de Jan van Schoot Wielerronde van Oldenzaal zondag nog te gaan, ruim aan de leiding in het VIRO Criterium Cup Twente klassement. Een slechte dag is echter fataal in de driedaagse criterium cup en dus zal Lip ook in de slotwedstrijd alles uit de kast moeten halen. René Nijhuis en Mathijs Boerrigter volgen op de plekken twee en drie en ook Stamsnijder, die in door zijn overwinning direct op de vierde plaats in de stand terecht is gekomen, maakt nog kans op de eindoverwinning.

Goor eert Hinkelien Schreuder met leuke huldiging
Het wielrennen en de door Gert-Jan Wassink gewonnen Hof van Twente Loop waren niet de enige programmapunten in de Nacht van Goor. Ook de huldiging van Hinkelien Schreuder was een spektakel op zich. De zwemster uit Goor nam op de Olympische Spelen afscheid van haar sport met een zilveren medaille op de 4x100 meter vrije slag estafette en kwam die vol trots showen aan het in grote getalen toegestroomde publiek. Een groot applaus, een flinke bos bloemen en meer werden haar die iedereen zeer gegund. In de tandemrace voor prominenten ging Schreuder vervolgens ook nog eens met de overwinning aan de haal, voor Schoffel Gertje en BigBrother ster Annet Stokkentreeff. Helligen Hendrik werd vierde en schoof zijn teleurstelling en niet onder stoelen of banken.

 

Uitslag Ronde van Goor 2012

Copyright © 2017. All Rights Reserved.