Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wrvg/domains/rondevangoor.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Koen Nijland: "Ik had graag uitgereden in Goor"

Ronde van Goor

Guus Caarels Wieler Memorial

Get Adobe Flash player

Koen Nijland: "Ik had graag uitgereden in Goor"

Nieuws val Koen NijlandPlots zat hij op de grond, een beetje beduusd om zich heen kijkend wat er zojuist was gebeurd. Koen Nijland kwam in zijn thuiswedstrijd, de Ronde van Goor, afgelopen zaterdag ten val. Precies daar waar veel publiek stond, op de start- en finishlijn waarover de renners op dat moment al voor de zoveelste keer passeerden. “Dat was vooral mentaal een domper, omdat ik Goor heel graag had uitgereden”, vertelt hij. “Maar ik ben er nog vrij goed vanaf gekomen. Aan mijn linkerzijde heb ik wel veel schaafwonden en enkele kneuzingen, maar gelukkig geen breuken.”

De valpartij bleek helaas het einde van Nijland’s deelname aan het criterium in Goor. Toch zag hij ook zeker positieve punten. “Ik vond het een heel mooie ervaring om voor mijn thuispubliek te rijden. Ik wist dat er veel vrienden en familie langs de kant stonden, dus dat gaf wel extra motivatie.” Zondag kon Nijland niet in actie komen in Oldenzaal, maar in Borne hoopt hij er volgende week weer bij te zijn. “Op dit moment train ik rustig door om de stijfheid tegen te gaan. Ik ga mezelf dit weekend weer wat serieuzer testen in de trainingen en dan wil ik er in de Ronde van Borne graag weer bij zijn.”

Voor Nijland is het wielrennen allemaal ook nog vrij nieuw. In 2012 begon hij met het rijden van wedstrijden bij de amateurs, dit jaar rijdt hij voor het eerst bij de beloften. Dat gaat hem helemaal niet slecht af, zo bewees de 20-jarige Gorenaar afgelopen week al in de wielerrondes van Zutphen en Markelo. In Zutphen reed hij vorige week woensdag op het door de regen spekglad geworden parcours de wedstrijd uit als 21e, waar velen de finish niet eens haalden en ook in Markelo kon Nijland lang mee.

“Over de Ronde van Zutphen was ik redelijk tevreden. Voornamelijk door het uitrijden en omdat ik niet ziek ben geworden door het slechte weer”, kijkt Nijland terug. “Met de wedstrijd in Markelo was ik minder tevreden. Ik had die graag uit willen rijden met het oog op Goor een dag erna. Helaas slaagde ik daar niet in en daar baalde ik wel even van.” Het lukte Nijland toch om zich op te richten en in Goor een goede race te rijden. Tot zijn valpartij dan. Volgend seizoen komt de jonge renner vast en zeker terug om meer te kunnen laten zien in zijn thuiswedstrijd.

Valpartij Koen NijlandFoto: Koen Nijland valt in de Ronde van Goor, evenals ploeggenoot Bart Schipper. De laatste kon zijn weg vervolgen, Nijland helaas niet.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.