Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wrvg/domains/rondevangoor.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Van der Weijst en Beldman eindwinnaars VIRO Criterium Cup Twente

Ronde van Goor

Guus Caarels Wieler Memorial

Get Adobe Flash player

Van der Weijst en Beldman eindwinnaars VIRO Criterium Cup Twente

VIRO Criterium Cup Twente winnaars 2013De succesvol verlopen tweede editie van de VIRO Criterium Cup Twente is gewonnen door de Brabander Geert van der Weijst. In de Ronde van Borne, het afsluitende criterium in de reeks van vier wedstrijden, eindigde Van der Weijst donderdagavond als tweede achter Bas Stamsnijder. Die 23-jarige renner uit Enter won voor de tweede keer in Borne, nadat hij ook in 2011 al de beste was. Het podium werd in Borne compleet gemaakt door Koos Jeroen Kers uit Amstelveen. Samen met Aron Kremer (Vierpolders) en Lars van de Vall (Oudekerk aan de Amstel) maakten zij deel uit van een kopgroep van vijf renners die het peloton op een ronde achterstand wisten te zetten.

Van der Weijst had al flink wat punten weten te verzamelen met overwinningen in de wielerrondes van Markelo en Oldenzaal en een tweede plaats in de Ronde van Goor. Daardoor moest de renner van het Cyclingteam Jo Piels in Borne eigenlijk alleen nog letten op Kremer. Alleen hij kon Van der Weijst in theorie nog bedreigen in het klassement bij de Elite/Beloften. Beide renners waren in Borne dus in de kopgroep te vinden, maar Van der Weijst hield ondanks aanvallen van Kremer wel stand. Wouter de Groot uit Pijnacker klom nog wel een aantal plaatsen en werd uiteindelijk derde.

Bjorn Beldman eindwinnaar bij Amateurs
Bij de Amateurs was Rijssenaar Bjorn Beldman voor de Ronde van Borne eigenlijk al zeker van de eindzege. Hij eindigde in de afsluitende wedstrijd als veertiende en was daarmee voor de vierde keer de beste Amateur in de uitslag. Samen met zijn ploeggenoten maakte Beldman er met het Cyclingteam P&K een teamfeestje van. Namens die amateurploeg uit Rijssen eindigden Jorn Slaghekke (Enter), Henk Jan Borghuis en Raymond Kienhuis (beiden Rijssen) namelijk op de plaatsen twee tot en met vier in de VIRO Criterium Cup Twente voor Amateurs.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.