Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wrvg/domains/rondevangoor.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
VIRO Criterium Cup Twente nu ook voor vrouwen

Ronde van Goor

Guus Caarels Wieler Memorial

Get Adobe Flash player

VIRO Criterium Cup Twente nu ook voor vrouwen

eerste groep vrouwenwedstrijdEr wordt dit jaar ook een VIRO Criterium Cup Twente voor vrouwen georganiseerd. In de wielerrondes van Enter, Markelo en Goor strijden de vrouwen naast de dagzeges om de eindwinst. De elite, beloften en amateur mannen koersen naast de genoemde wedstrijden ook nog in de Ronde van Oldenzaal en Ronde van Borne. Voor hen bestaat de VIRO Criterium Cup Twente dus uit vijf wedstrijden. Een opvallend detail is dat het prijzenschema van de vrouwen gelijk aan dat van de mannen zal zijn. Zij rijden daarmee voor een voor hen ongekend grote prijzenpot.

 

De Ronde van Enter opent op zaterdag 11 juli de wedstrijdenreeks. Net als de Ronde van Markelo, die dit jaar op vrijdag 14 augustus georganiseerd wordt, organiseerde men in Enter een jaar geleden ook al een koers voor vrouwen. Daar komt de Ronde van Goor nu bij. Zij organiseerden in 2011 voor het laatste een vrouwenwedstrijd. Toen was Kirsten Wild de winnares. Leontien van Moorsel won in het verleden ook al twee keer in Goor.

 

Mannen
Overigens is de Ronde van Markelo niet de tweede wedstrijd in de VIRO Criterium Cup Twente voor de elite, beloften en amateur mannen. Dat is de Ronde van Oldenzaal. Zij organiseren op zondag 9 augustus hun criterium. In Oldenzaal worden ook wedstrijden voor nieuwelingen en junioren verreden. Op zaterdag 22 augustus staat de Ronde van Goor gepland. Vijf dagen later wordt op donderdag 27 augustus in de Ronde van Borne ook de VIRO Criterium Cup Twente voor de elite, beloften en amateur mannen afgesloten.


Programma VIRO Criterium Cup Twente
11-07: Ronde van Enter *
09-08: Ronde van Oldenzaal
14-08: Ronde van Markelo *
22-08: Ronde van Goor *
27-08: Ronde van Borne

* Ook voor vrouwen

Copyright © 2017. All Rights Reserved.