Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wrvg/domains/rondevangoor.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Rondemiss 1999

Ronde van Goor

Guus Caarels Wieler Memorial

Get Adobe Flash player

Rondemiss 1999

Daniëlle Overgaag

Danielle OvergaagIn 1999 was het Studio Sport-presentatrice Daniëlle Overgaag die de kussen kwam uitdelen in Goor. Zij was zelf ook een verdiensterlijk wielrenster, maar moest in 1995 stoppen nadat ze niet meer genoeg motivatie had sinds dat ze last kreeg van een aanhoudende schild- klierblessure. Ze fietste daarvoor echter wel een mooie erelijst bij elkaar. Zo werd ze onder andere Nederlands Kampioene bij de junioren in 1989 en was ze zowel dat jaar als een jaar later derde op het WK voor junioren.

Beknopte erelijst Daniëlle Overgaag:

1989:
1e NK op de weg junioren
2e in de Parel van de Veluwe bij de elite dames
3e WK op de weg voor junioren
1990:
1e in 2e etappe WCRA Driedaagse (Groot Brittanië)Danielle Overgaag en Reinoud Oerlemans1e in eindklassement WCRA Driedaagse (Groot Brittanië)
2e in 2e etappe Ronde van Bohemen (Tsjechië)
3e WK op de weg voor junioren
1993:
1e Parel van de Veluwe voor elite dames
1e in 5e etappe Ronde van de Aude (Frankrijk)
1e GP Tokyo (Japan)
2e NK op de weg elite dames
2e Batavus Lenterace
2e GP Nagoya (Japan)
2e GP Osaka (Japan)
1994:
1e in 4e etappe Ronde van de Aude (Frankrijk)
1e in 1e etappe Driedaagse van Pattensen (Duitsland)
2e NK Tijdrijden elite dames
2e Parel van de Veluwe
2e Peelland Tour

Danielle OvergaagNaast het fietsen werd Overgaag in 1995 bij het grote publiek eerst bekend door haar rol in een reclame van Andrélon. Haar kreet 'Pam je haar danst' staat nog steeds bij veel mensen in het geheugen gegrift. Als presentatrice kreeg Overgaag in Nederland echter nog meer bekendheid. Zo was ze onder meer werkzaam voor de Staatsloterijshow, NOS Studio Sport en Shownieuws. Ze werd in 1999 uitgeroepen tot mooiste Nederlandse vrouw en in datzelfde jaar ontving ze ook de Viva Ster tijdens het Televizier-gala. Daarmee werd Overgaag benoemd tot sterkste vrouwelijke televisie-persoonlijkheid van het jaar.

Dit jaar gaat Overgaag trouwen met een andere televisiebekendheid, producer en presentator Reinout Oerlemans. Eén van haar getuigen zal Leontien van Moorsel zijn. Daarna zal het stel verhuizen naar het Amerikaanse Los Angeles. Tijdens haar wielercarrière had Overgaag ook nog een tijdje een relatie met zevenvoudig Tour de France winnaar Lance Armstrong.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.