Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wrvg/domains/rondevangoor.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Rondemiss 1997

Ronde van Goor

Guus Caarels Wieler Memorial

Get Adobe Flash player

Rondemiss 1997

Linda Kooiker

In 1997 was Linda Kooiker onze rondemiss. We vroegen de toen 18-jarige Goorse wat ze nog wist van die dag en ze zette dat voor ons op papier.

“Het is alweer een hele tijd geleden dat ik in 1997 miss wielerronde van Goor was. Ik weet nog dat ik benaderd werd of ik mee wilde doen aan de voorronde van de miss wielerronde van Goor. Ik was zeer vereerd dat ze hierbij aan mij dachten. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wie mij heeft aangedragen. Maar het leek mij wel heel leuk. Hiervoor moest ik een stukje op papier zetten over mij zelf en een pasfoto bijsluiten. Ik hoorde dat er meer gegadigden voor waren, dus was ik er eigenlijk niet van uit gegaan dat ik het zou worden. Maar ja ik dacht ‘wie niet waagt, wie niet wint’. Toen Edu Hoek mij belde en vertelde dat ik met algemene stemmen was gekozen vond ik dat prachtig. Maar ja ik vond het ook wel erg spannend.

Al met al was het een leuke dag. Mijn haar en make-up werden verzorgd door Retra (toen nog kapsalon Riet van den Burg) en de kleding die ik aan kreeg was van Middelkamp. Ik mocht dit met eigen inbreng uitzoeken. Erik Hulzebosch deed mee aan de solexrace en Leontien van Moorsel deed mee in de dameskoers van de Ronde van Goor.

Mijn moeder verzameld altijd van alles en heeft alles bewaard van de wielerronde. Zelfs het programmaboekje, de krantenknipsels en de foto's waar ik opsta, bijvoorbeeld met Erik Hulzebosch. Ik heb het er nu allemaal nog eens bij gepakt. Het was een heel bijzondere dag.”

Copyright © 2017. All Rights Reserved.