Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wrvg/domains/rondevangoor.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Rondemiss 2010

Ronde van Goor

Guus Caarels Wieler Memorial

Get Adobe Flash player

Rondemiss 2010

Monique Rouweler

De 19-jarige Monique Rouweler is tijdens de Ronde van Goor - Guus Caarels Wieler Memorial van 2010 de rondemiss. Zij is een sportieve meid, die ondermeer lid is van AV Goor '75 en voetbalclub SV Delden. De Pabo-studente zegt het een eer te vinden om de miss te mogen zijn tijdens onze wielerronde. "Ik hoop dat het een leuke dag gaat worden."

De laatstejaars Pabo-studente is een geboren en getogen Goorse en heeft veel affiniteit met sport. Niet gek ook, want ze beoefende in het verleden een hele rits sporten. Zo deed Monique ondermeer aan ballet, ritmische gymnastiek, dansen, majorette en mountainbiken. Helemaal verknocht is ze echter sinds jonge leeftijd al aan atletiek. Ook nu is sprintster van nature nog lid van AV Goor '75, hoewel het van wedstrijden niet meer komt. Wedstrijdsport doet ze nu als voetbalster van SV Delden Dames 1.

Wederom is de miss te zien in de kleding van Middelkamp Mode, die reeds een lange traditie hebben in het kleden van de Goorse rondemissen. Daarnaast zal Monique lopen op de schoenen van Schuurman Schoenen, zal Petra van den Burg haar best weer doen als visagiste en zal Monique er zelf voor zorgen dat alle winnaars bloemen ontvangen van De Oranjerie.Rondemiss 2010

In gesprek met Monique...

Monique is zeker geen onbekende met de Goorse wielerronde en vond het dan ook een eer om de rondemiss te mogen zijn. Toch twijfelde ze nog wel een beetje nadat ze gevraagd werd. "In eerste instantie twijfelde ik behoorlijk. Het leek me best raar en eng om de 'titel rondemiss' te dragen," zegt ze daarover. "Uiteindelijk heb ik toch ja gezegd. Ik weet eigenlijk niet precies wat ik allemaal kan verwachten, maar ik denk dat de sfeer en gezelligheid ontzettend sportief zullen zijn. Ik laat het allemaal wel op me afkomen en hoop dat het een leuke dag gaat worden."

De Ronde van Goor zelf kent ze ook zeer zeker, zo weet ze te vertellen. "Het is niet zo dat ik naar meer wielerwedstrijden ga, maar de wielerwedstrijden in Goor bekijk ik wel. Ik vind wielrennen dan ook een heel mooie sport om te zien. Ik vind het daarom ook heel leuk om bijvoorbeeld de Tour de France samen met mijn vader te volgen." Die kijklust naar sporten zet zich zoals eerder genoemd dan ook om in het zelf zeer actief zijn. "Van jongs af aan ben ik al bezig met sporten," vertelt Monique daarover. "Dat werd bij mij thuis altijd gestimuleerd. Al op jonge leeftijd ben ik met atletiek begonnen. Vooral de sprint- en werponderdelen hebben mij altijd getrokken. Toen ik wat jonger was deed ik dan ook veel aan wedstrijden." Monique deed zelfs mee aan internationale wedstrijden in Polen. "In verband met school is dat helaas wat minder geworden."

SVDeldenNu kan de jonge miss dus haar ei kwijt bij het voetballen en wel in Delden, bij de plaatselijke vereniging SV Delden (zie foto rechts). De stap naar die plaats is overigens ook weer niet gek, want Monique zat jarenlang in Delden en Hengelo op school. "Mijn vrienden en vriendinnen bevinden zich dan ook wat meer in andere plaatsen. Die vriendinnen hebben me er ook van overtuigd hoe gaaf voetballen met dames wel niet kan zijn. Sport is voor mij pure ontspanning."

Dat ze veel met mensen buiten Goor optrekt en dus ook veel buiten het Twentse Haagje te vinden is wil echter niet zeggen dat Monique niets met Goor heeft. In tegendeel zelfs. "Ik woon al mijn hele leven in Goor. Ik ben in de weekenden meer in andere plaatsen te vinden dan in Goor, maar dat neemt niet weg dat ik Goor een heel gezellig stadje vind om in te wonen. Iedereen kent elkaar hier en dat zorgt voor een heel gezellige sfeer!"

Rondemiss 2010

 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.